НАБУ розслідує ймовірні незаконні статки голови АМКУ

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку внесли відомості до ЄРДР про ймовірні правопорушення очільника держоргану зі спеціальним статусом.
фото: uk.wikipedia.org

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують факти ймовірного незаконного збагачення та недостовірного декларування головою Антимонопольного комітету, колишнім керівником Донецької обласної військової адміністрації Павлом Кириленком.

Про це повідомляє «Радіо свобода» та підтверджують співрозмовники «Слово і діло» в органах.

«Прокурорами САП та детективами НАБУ за результатами опрацювання інформації оприлюдненої у журналістському розслідуванні програми розслідувань «Схеми» до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 березня 2024 року внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-2 (декларування недостовірної інформації – ред.) та ст. 368-5 КК України (незаконне збагачення – ред.)», – йдеться у відповіді прокуратури на запит журналістів.

Як відомо, журналісти програми «Схеми» з'ясували, що родичи Кириленка придбали майна на 70 млн грн. Зокрема, йдеться про великий маєток та дві земельні ділянки під Києвом, 200 квадратних метрів офісної нерухомості в столиці, два кросовери, три квартири з паркомісцями в елітних житлових комплексах Києва та четверо апартаментів з паркомісцями в Ужгороді, оформлені на батьків та бабусю дружини.

За даними ЗМІ, ніхто з родичів Кириленка не має бізнесу, а офіційних доходів родини не вистачило б, щоб придбати все це коштовне майно. При цьому, посадовець не вказував в декларації нерухомість та авто, якими користується його родина. Йдеться про 4-кімнатну квартиру в Києві площею у майже 200 квадратних метрів, де посадовець мешкає з сім’єю, а також автомобіль BMW X3, на якому пересувається дружина Кириленка.

Нагадаємо, у вересні 2023 року Верховна рада призначила головою АМКУ колишнього керівника Донецької ОВА Павла Кириленка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: