САП наприкінці травня скерує до суду справу нардепа Лабазюка

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про пришвидшення процедури скерування справи для розгляду по суті.
фото: Facebook

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 20 травня скерує до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка та директора приватної компанії «Ю Ар Ді» Дениса Назімова. Їх підозрюють у спробі підкупу віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова та голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

Таке рішення 13 березня ухвалив Вищий антикорупційний суд, яким до такої дати сторону захисту обмежено в строках на ознайомлення з розслідуванням, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Встановити стороні захисту, а саме підозрюваним (Сергію Лабазюку, Денису Назімову – ред.) та їх захисникам, а також іншим адвокатам, які можуть бути залучені як захисники підозрюваних, та представнику юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження AT «Ю АР ДІ УКРАЇНСЬКІ ДОРОГИ», строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні до 20 травня 2024 року включно, після спливу якого сторона захисту вважатиметься такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту нардепа Лабазюка. Альтернативою йому визначили 40,26 млн грн застави. Ці кошти внесли і політик вийшов з-під варти під наступні обов'язки: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з Києва без дозволу; не спілкуватися з іншим підозрюваним та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили нардепу Сергію Лабазюку про підозру у спробі підкупу посадовців. За версією слідства, у серпні 2023 року нардеп звернувся до топпосадовця міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 млрд грн. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту через річку Веревчина у Червонодолинській громаді Баштанського району Миколаївської області нардеп через довірену особу надав Найєму обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: