Таджикистан вручив ноту протесту російському послу

Читать на русском
МЗС Таджикистану вручило послу рф Семену Григор'єву ноту проти обмеження прав таджицьких громадян.
фото mfa.tj

Міністерство закордонних справ Таджикистану вручило ноту протесту російському послу Семену Григор'єву.

Про це повідомив російський Інтерфакс у понеділок, 29 квітня.

Таджикистан застеріг громадян від відвідин росіїМЗС Таджикистану рекомендувало співгромадянам тимчасово утриматися від поїздок до росії на будь-яких видах транспорту без гострої потреби.

У ноті послу рф констатувалося серйозне занепокоєння масовими випадками прояву негативного ставлення до громадян Таджикистану на території посії, а також порушення їх прав і свобод.

У документі наголошується, що «такі дії застосовуються виключно щодо громадян Таджикистану, що несумісне з духом та традиціями таджицько-російських відносин».

Відомо, що раніше з послом рф Семеном Григор'євим зустрівся заступник глави МЗС Таджикистану Содік Імомі. Тоді російська сторона нібито висловила стурбованість через необґрунтовані випадки відмови у в'їзді громадян республіки до росії.

Нагадаємо, днями Таджикистан застеріг громадян від відвідування росії.

22 березня у концертному залі Crocus City Hall у Підмосков'ї внаслідок теракту загинули понад 140 людей, понад 180 постраждали. Відповідальність за напад взяла на себе терористична організація ІДІЛ.

У рф заявив, що затримали нападників. Майже всі затримані у справі про теракт – громадяни Таджикистану. Під час допиту вони заявили, що їм нібито обіцяли «1 мільйон гривень у Києві після теракту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: