РФ намагається купити у Таджикистану радянські боєприпаси – ГУР

Читать на русском

Росія намагається викупити у Таджикистану радянські боєприпаси до артилерійських систем, а також вербує відставних військових на війну проти України.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України у Telegram.

Росія змушена купувати артилерійські снаряди та ракети у Північної Кореї – NYTРосія має серйозні проблеми із забезпеченням своєї армії озброєнням і тепер змушена звертатися за допомогою до таких країн-ізгоїв як Північна Корея.

«Кремль намагається використати у війні проти України ресурси країн Центральної Азії. Насамперед росії цікавить можливість поповнити запаси радянських боєприпасів і запчастин до військової техніки», – сказано в повідомленні.

ГУР з'ясувало, що нещодавно федеральна служба з питань військово-технічного співробітництва Росії звернулася до міністерства оборони Таджикистану із запитом про передачу 220-мм реактивних снарядів до РСЗВ «Ураган». Також росіян цікавлять боєприпаси до 203-мм САУ «Півонія» та двигуни УТД-20 для БМП-1 та БМП-2, які у великій кількості зберігаються на військових складах Таджикистану.

Крім того, відставним військовим і співробітникам МВС Таджикистану надходять пропозиції підписати контракт з росією і взяти участь у війні проти України.

Водночас, розгортається вербувальна кампанія і в Киргизії.

«У чат випускників Бішкекського вищого військового училища надходять повідомлення з пропозиціями підписати контракти з зс рф або однією з приватних військових компаній», - розповіли в ГУР.

Нагадаємо, ЗСУ вперше знищили іранський ударний безпілотник біля Куп'янська Харківської області, який використовувала росія.

У Генштабі озвучили загальні втрати зброї та сили рф з початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: