Апеляційна палата залишила під заочним арештом організатора справи УЗ

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни заочного запобіжного заходу, обраного власнику приватної фірми.
скріншот Youtube/InterVizor

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під заочним арештом підприємця Владислава Котляренка, якого НАБУ і САП підозрюють в організації заволодіння 11,8 млн грн коштів філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця» під час придбання вугілля.

Таке рішення 18 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Котляренка. Його захисник подав скаргу на вказане рішення.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 08.02.2024 про обрання запобіжного заходу (Котляренку – ред.) у кримінальному провадженні залишити без змін, а апеляційну скаргу - без задоволення», – йдеться в рішенні.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру Котляренку в організації заволодіння коштами філії УЗ.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику начальника філії «Пасажирська компанія» УЗ Артему Мироновичу та ще двом особам.

Як встановили НАБУ і САП, у 2018 році філія «Пасажирська компанія» УЗ провела публічні торги із закупівлі вугілля для опалення пасажирських вагонів. За даними слідства, підозрюваний Миронович, будучи головою тендерного комітету, спільно з керівником відділу-ініціатора закупівлі Романчуком, діяли на користь «обраного» постачальника, не допустивши інші компанії до аукціону. Ця компанія «Коларес-Брокерс» і стала переможцем торгів, поставивши вугілля за завищеними на 11,8 млн грн цінами. Відповідно до висновку товарознавчої експертизи, ринкова ціна однієї тони вугілля станом на дату укладання договорів становила 3770 грн, у той час як УЗ уклала договори за ціною 4563 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: