ВАКС заочно заарештував організатора справи про купівлю вугілля для УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про обрання заочного запобіжного заходу підозрюваному організатору справи.
скріншот Youtube/InterVizor

Вищий антикорупційний суд узяв під варту підприємця Владислава Котляренка, якого НАБУ і САП підозрюють в організації заволодіння 11,8 млн грн коштів філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця» під час придбання вугілля.

Таке рішенні 8 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою у кримінальному провадженні - задовольнити. Обрати відносно підозрюваного (Владислава Котляренка – ред.) запобіжний захід у виді тримання під вартою. Після затримання підозрюваного і не пізніше як через 48 годин із часу його доставки до місця кримінального провадження розглянути за його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у виді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід», – ідеться в рішенні.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру Котляренку в організації заволодіння коштами філії УЗ.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику начальника філії «Пасажирська компанія» УЗ Артему Мироновичу та ще двом особам.

Як встановили НАБУ і САП, у 2018 році філія «Пасажирська компанія» УЗ провела публічні торги із закупівлі вугілля для опалення пасажирських вагонів. За даними слідства, підозрюваний Миронович, будучи головою тендерного комітету, спільно з керівником відділу-ініціатора закупівлі Романчуком, діяли на користь «обраного» постачальника, не допустивши інші компанії до аукціону. Ця компанія «Коларес-Брокерс» і стала переможцем торгів, поставивши вугілля за завищеними на 11,8 млн грн цінами. Відповідно до висновку товарознавчої експертизи, ринкова ціна однієї тони вугілля станом на дату укладання договорів становила 3770 грн, у той час як УЗ уклала договори за ціною 4563 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: