ВАКС заарештував посадовця «Укрзалізниці» у справі Шила

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до одного з посадовців УЗ.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд узяв під варту заступника директора з економічної та інформаційної безпеки апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» Олександра Шевченка у справі офіцера Служби безпеки України Артема Шила.

Таке рішення 5 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

В документі не вказується прізвище та посада фігуранта, але, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Шевченка.

«Клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Олександра Шевченка – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Строк дії ухвали в частині застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою - 59 днів, до 2 червня 2024 року включно, але у межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Одночасно йому визначили альтернативний запобіжний захід у вигляді застави розміром 6,05 млн грн. У разі внесення коштів Шевченко вийде з-під варти під наступні обов'язки: не відлучатися із Києва без дозволу; прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування щодо обставин викладених в повідомленні про підозру з працівниками та службовими особами СБУ, а також трьома особами та з іншими підозрюваними; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які фактично займають СБУ, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали колишнього радника Офісу президента Артема Шила. Пізніше йому та іншим фігурантам повідомили про підозру. За версією слідства, Шило, посадовці АТ «Укрзалізниця» та інші співучасники забезпечили визначення приватної компанії постачальником силових трансформаторів за завищеною вартістю. Трансформатори закупили в Узбекистані і поставили до Болгарії, де їх уже купила приватна компанія, яка контролюється громадянином Білорусі, який часто відвідує росію.

Надалі ці трансформатори закупила УЗ за завищеною вартістю, що завдало компанії 94,8 млн грн збитків. Цими коштами заволоділа організована група і розпорядилася на власний розсуд.

Також Шилу повідомили про підозру в організації заволодіння коштами УЗ при закупівлі кабелів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: