Зеленський прокоментував ідею Макрона про «олімпійське перемир'я»

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський не вірить, що росія дотримуватиметься режиму олімпійського перемир'я, запропонованого Макроном.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський не вірить, що росія дотримуватиметься режиму «олімпійського перемир'я», запропонованого президентом Франції Еммануелем Макроном на час проведення літньої Олімпіади-2024.

Його заява на цю тему прозвучала під час інтерв'ю Х'юго Декрипту.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

За словами Зеленського, Україна вже погоджувалась на припинення вогню, проте це призводило лише до нових атак з боку росії.

«Я в це не вірю з росією. Я не вірю не в цей формат перемир'я в цілому, я не вірю в будь-який формат перемир'я із російською федерацією. Еммануель це знає. Франція, Німеччина, Україна – усі живі свідки, що замороженого конфлікту з росією не буває. Це питання для перегрупування з росією та надання їм ще додаткових сил», – заявив Зеленський.

Президент також зазначив, що ще під час підписання домовленостей у Нормандському форматі сторони заявляли про режим «cease-fire», але росія після цього все одно використовувала групи снайперів і стріляла по українських військових на лінії фронту.

Нагадаємо, Олімпійські ігри відбудуться у Парижі з 26 липня до 11 серпня. Макрон заявив, що працює над тим, щоб укласти перемир'я на час паризької Олімпіади між росією та Україною, а також між Ізраїлем та ХАМАС.

Раніше Зеленський виключив можливість досягнення компромісів із російським диктатором путіним, оскільки той не зацікавлений у припиненні війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: