СБУ затримала колишнього помічника Шуфрича, його підозрюють у фінансуванні Росгвардії

Читать на русском
СБУ затримала колишнього помічника нардепа Шуфрича. Йому повідомили про підозру у фінансуванні воєнізованих формувань рф в Криму.
Фото: Офіс генпрокурора

Служба безпеки України затримала колишнього помічника народного депутата Нестора Шуфрича. Йому повідомили про підозру у фінансуванні воєнізованих формувань рф на території Криму.

Про це повідомляють СБУ та Офіс генпрокурора.

Зрадили, втекли або причаїлися: як склалася доля нардепів із забороненої ОПЗЖІз 43 нардепів фракції забороненої тепер Опозиційної платформи більшість зберегли мандати. Докладніше про долю депутатів – на інфографіці.

За даними слідства, підозрюваний разом нардепом та іншими його довіреними особами після окупації Криму забезпечив реєстрацію нерухомості – будинку та земельної ділянки у Семеїзі – за російськими законами. Це майно депутат придбав у 2013 році через підконтрольне підприємство та довірені особи.

«У 2016 році з метою охорони майна на тимчасово окупованому півострові підозрюваний разом з нардепом організували укладення договору охорони з незаконним воєнізованим формуванням окупаційної влади в АР Крим – «ФГУП «Охрана» росгвардії по Республіці Крим». В подальшому підозрюваний разом з народним депутатом організували передачу та перерахування росгвардії рф, яка бере участь у війні проти України, понад 648,7 тис російських рублів за охорону майна», – повідомили у прокуратурі.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади, зміни меж території чи державного кордону України).

Нагадаємо, Нестор Шуфрич на початку лютого повідомили про підозру у фінансуванні Росгвардії в Криму.

У вересні 2023-го нардепу повідомили про підозру у державній зраді. Наразі він перебуває у СІЗО, нещодавно суд продовжив його арешт до 11 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: