Справа Шуфрича: колишньому заступнику секретарю РНБО повідомили про підозру

Читать на русском
Ексзаступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу повідомили про нову підозру. Цього разу у справі Нестора Шуфрича, якого підозрюють у держзраді.
фото УНІАН

Колишньому заступнику секретаря Ради нацбезпеки та оборони, а також агенту рф Володимиру Сівковичу повідомили про підозру у справі нардепа Нестора Шуфрича.

Про це повідомляє «Слово і діло» із посиланням на повідомлення на сайті Офісу генпрокурора.

Зрадили, втекли або причаїлися: як склалася доля нардепів із забороненої ОПЗЖІз 43 нардепів фракції забороненої тепер Опозиційної платформи більшість зберегли мандати. Докладніше про долю депутатів – на інфографіці.

Підозру оголосила СБУ.

Так, Володимира Сівковича підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 КК України, а саме в умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній та інформаційній безпеці України, шляхом надання іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, за попередньою змовою групою осіб.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що Володимир Сівкович, який є громадянином України, народним депутатом України IV, V, VI скликань, колишнім заступником секретаря РНБО, колишнім віцепрем'єр-міністром України, вчинив злочини проти громадської безпеки та проти основ національної безпеки України», – сказано у документі.

Нагадаємо, у липні 2022 року Сівковичу повідомили про підозру у державній зраді. А у вересні цього року підозру у державній зраді отримав народний депутат ОПЗЖ Нестор Шуфрич. Наразі він під вартою.

У СБУ з'ясували, що Шуфрич тісно співпрацював та виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ рф, завдання якого – координація російської агентури в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: