Шуфричу знову продовжили арешт

Читать на русском
Нардепу Шуфричу, якого підозрюють у держзраді, продовжили запобіжний захід ща на два місяці.
фото Суспільне

Печерський районний суд Києва 13 березня продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою народному депутату від забороненої партії ОПЗЖ Нестору Шуфричу.

Про це передає Суспільне.

Шуфричу повідомили про нову підозруНародному депутату Нестору Шуфричу оголосили про нову підозру у фінансуванні росгвардії у Криму.

Запобіжний захід продовжили ще на 2 місяці. Нестор Шуфрич перебуватиме під вартою як мінімум до 11 травня 2024 року.

У коментарі ЗМІ Шуфрич зазначив, що вже 6 місяців перебуває під вартою і просив це рішення скасувати. Він додав, що не просив про альтернативу застави.

«Я шість місяців перебуваю у фізичних умовах, які були затверджені ще мабуть у 30 роки, або як мінімум за часів КДБ СРСР. Я вважаю що є посягання на мої конституційні права з точки зору свободи, є посягання на мої права щодо виконання повноважень народного депутата. Я не розумію як за об'єктивну критику влади, можна притягати людину до відповідальності, тим паче кримінальної, тим паче за зраду. Вважає що моє переслідування є замовним», – сказав Шуфрич.

Нагадаємо, 15 вересня Нестору Шуфричу повідомили про підозру у державній зраді. За даними слідства, він тісно співпрацював та виконував завдання російського агента та колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича. Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері.

Правоохоронці під час обшуків у будинку Шуфрича знайшли заборонені георгіївські стрічки, колекцію кітелів та радянські нагороди.

Суд заарештував нардепа на два місяці без застави, а потім продовжував запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: