Замість Шуфрича: Рада призначила нового голову Комітету з питань свободи слова

Читать на русском
Верховна рада призначила Ярослава Юрчишина на посаду голови Комітету з питань свободи слова.
goloszmin.org

Верховна рада затвердила депутата Ярослава Юрчишина (фракція Голос) на посаду голови Комітету зі свободи слова. Він замінив арештованого за підозру у держзраді Нестора Шуфрича.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у суботу, 9 грудня, у Telegram.

За час повномасштабної війни 28 нардепів ІХ скликання отримали підозриНа інфографіці – хтось із нардепів поточного скликання отримав підозру під час повномасштабної війни. Таких 28 осіб.

Кандидатуру Юрчишина підтримали 247 народних депутатів. За його словами, зараз у Комітеті зі свободи слова вже чотири члени. Голова – Ярослав Юрчишин, заступник Євген Брагар, секретар – Сергій Швець. При цьому сам Нестор Шуфрич залишається членом Комітету.

Одразу після звільнення Шуфрича в.о. голови Комітету з питань свободи був Євген Брагар.

Нагадаємо, Верховна рада на засіданні 20 вересня проголосувала за звільнення народного депутата Нестора Шуфрича з посади голови Комітету з питань свободи слова.

15 вересня Шуфричу повідомили про підозру у державній зраді. За даними слідства, він тісно співпрацював та виконував завдання російського агента та колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича. Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері.

Суд заарештував нардепа на два місяці без права на внесення застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: