Шуфричу оголосили про підозру у держзраді

Читать на русском
СБУ спільно з ДБР та Офісом генпрокурора зібрали докази, що Шуфрич систематично транслював наративи Кремля.
фото СБУ

Підозру в державній зраді отримав народний депутат забороненої в Україні ОПЗЖ Нестор Шуфрич. СБУ спільно з ДБР та Офісом генпрокурора зібрали доказову базу щодо його антиукраїнської діяльності.

Про це повідомила пресслужба СБУ у п'ятницю, 15 вересня.

Зрадили, втекли або причаїлися: як склалася доля нардепів із забороненої ОПЗЖІз 43 нардепів фракції забороненої тепер Опозиційної платформи більшість зберегли мандати. Докладніше про долю депутатів – на інфографіці.

Як повідомляється, Нестора Шуфрича підозрюють за ст. 111 ККУ (державна зрада). Підозру підписав Генпрокурор України.

Слідчі з'ясували, що Шуфрич тісно співпрацював та виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ рф, завдання якого – координація російської агентури в Україні.

Як відомо, Сівкович втік до москви у 2014 році і створив «кротоферму» для підривної діяльності проти нашої держави. Саме він курував колишнього начальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді і якого затримував особисто Голова Служби безпеки Василь Малюк.

«Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та росії єдина історія і що українці та росіяни - нібито «один народ». Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві», – зазначили в СБУ.

Сьогодні вдома у Шуфрича та у його близького оточення відбуваються обшуки. Депутату загрожує до 15 років ув'язнення

Досудове розслідування продовжується.

Нагадаємо, сьогодні вранці ЗМІ написали про те, що у Нестора Шуфрича відбуваються обшуки. Пізніше стало відомо, що правоохоронці знайшли вдома у Шуфрича заборонену радянську символіку (георгіївські стрічки, колекцію кітелів та радянські нагороди).

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як склалася доля народних депутатів із забороненої тепер «Опозиційної платформи – За життя».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: