Протести у Грузії: спецназ застосував сльозогінний газ та почав затримання мітингувальників

Читать на русском
В столиці Грузії спецназ почав розганяти багатотисячний мітинг проти ухвалення законопроєкту про так звану прозорість іноземного впливу.
фото: Фокус

У вівторок ввечері, 16 квітня, спецназ у Тбілісі почав розганяти протестувальників, які виступають проти запропонованого закону про іноземних агентів, застосувавши сльозогінний газ і силу. Серед активістів є постраждалі.

Про це повідомляють «Ехо Каказу» та місцеві Telegram-канали.

У грузинській столиці Тбілісі ввечері 16 квітня правоохоронці почали розгін мітингу проти ухвалення законопроєкту про так звану «прозорість іноземного впливу», який викликав критику Заходу й суспільства.

Під час сутичок спецпризначенці витіснили мітингувальників від заднього входу до парламенту Грузії.

Проти учасників мітингу, імовірно, використовували сльозогінний спрей. У результаті є постраждалі, серед них – лідер опозиційної партії «Гірчі-більше свободи» Зураб Джапарідзе. На місце прибули карети швидкої, які надають першу допомогу постраждалим, передає телеканал «Руставі».

Як повідомляє Paper Kartuli, у дворі парламенту Грузії розпилили сльозогінний газ, співробітники поліції намагаються відтіснити натовп.

Mtavari пише, що до протестуючих застосували силу. За даними телеканалу, під час розгону акції постраждав також генсек партії «Лело» Іраклій Купрадзе.

У МВС Грузії повідомили, що під час розгону акції постраждав один співробітник відомства.

Зазначається, що активістам надають першу допомогу інші активісти та медики.

Нагадаємо, у понеділок ввечері, 15 квітня, у Тбілісі почалися акції протесту проти так званого закону про «іноагентів», який викликав обурення громадянського суспільства в Грузії.

Також нещодавно в Угорщині десятки тисяч людей вийшли на протест проти Орбана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: