Польські протестувальники не випускають вантажівки з України на двох пунктах пропуску

Читать на русском
Польські фермери станом на ранок неділі, 24 березня, не випускають з України вантажівки на двох пунктах пропуску – КПП Ягодин та Рава-Руська.
glavcom.ua

Польські фермери станом на ранок неділі, 24 березня, не випускають з України вантажівки на двох пунктах пропуску: на КПП «Ягодин» та «Рава-Руська».

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в етері телемарафону.

Станом на ранок 24 березня на кордоні з Польщею блокуються напрямки «Угринів», «Ягодин» та «Рава-Руська». За словами Демченка, на двох останніх польські фермери не пропускають жодну вантажівку, які їдуть з України у Польщу. На цих напрямках сукупно перебувають в черзі близько 500 вантажівок.

На розблокованих пунктах пропуску також спостерігають черги, скупчення є й на напрямках з іншими країнами.

«Ми маємо черги по трьох напрямках – Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Зокрема, у напрямку пункту пропуску «Ужгород», це кордон зі Словаччиною, станом на ранок – це десь 300 вантажівок очікують у черзі», – розповів речник.

Зокрема, близько 800 вантажівок стоять у черзі у пункті пропуску «Тиса» на кордоні на території Угорщини. Напроти пункту пропуску «Порубне» близько 400 вантажівок очікують в'їзду з території Румунії.

«Тут ми бачимо збільшення черг саме з початком блокування руху польськими фермерами на кордоні з Україною, оскільки досить складно перетнути кордон з Польщею», – додав Демченко.

Раніше повідомляли, що ввечері 21 березня польські протестувальники тимчасово розблокували пункт пропуску «Зосин-Устилуг».

Відзначимо, що внаслідок блокування польськими фермерами кордону з Україною держбюджет у березні недоотримає 6,5 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: