Спікер Палати представників США озвучив ймовірні терміни голосування щодо допомоги Україні

Читать на русском
Законопроєкт, який передбачає виділення допомоги Україні, може бути проголосований у Палаті представників США вже у п'ятницю.
Фото: Reuters

Законопроєкт, який передбачає виділення допомоги Україні, може бути проголосований у Палаті представників США вже у п'ятницю.

Таку думку висловив спікер Майк Джонсон, його слова наводить NBC News.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Він повідомив, що має намір надати членам парламенту 72 години, щоб ті ознайомилися з проєктом документа і сформували свою думку про нього.

Джонсон висловив сподівання, що законопроєкт буде передано конгресменам вже сьогодні, а це означає, що Палата представників може проголосувати документ до полудня чи вечора п'ятниці.

Він також заявив, що питання допомоги Україні було «найбільш спірним» на конференції Республіканської партії, яка відбулася нещодавно. Спікер підкреслив, що більша частина коштів із законопроєкту все одно піде на поповнення американських складів та створення робочих місць усередині США.

«Кожен член зрештою зможе проголосувати по совісті з усіх цих питань, і у кожного буде можливість зважити та внести поправки, які він вважає слушними. Я думаю, що кінцевий варіант буде чимось, у чому кожен зможе бути впевненим, тому що він має проголосувати за свій округ і проголосувати за своє сумління», – сказав спікер.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Джонсон запропонував ухвалити окремі законопроєкти щодо фінансування допомоги США для України, Ізраїлю, Тайваню.

Президент Володимир Зеленський розкритикував намір Джонсона поставити на голосування окремі пакети допомоги Україні та Ізраїлю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: