У Білому домі прокоментували частковий вихід армії Ізраїлю з Сектору Гази

Читать на русском
Часткове виведення Армією оборони Ізраїля військових з Сектору Газа пов'язане з переоснащенням особового складу та відпочинком.
Фото: Associated Press

Виведення військових армії Ізраїлю з південної частини Сектору Газа пов'язане з необхідністю переоснащення особового складу, а також потребою відпочинку.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє ABC.

«Вони перебувають у місцях бойових дій 4 місяці, і ми отримуємо повідомлення, що вони втомилися, що їх необхідно переоснастити», – розповів він.

Також Кірбі зазначив, що таке рішення Ізраїлю не обов'язково може вказувати на підготовку ЦАХАЛ до нових операцій у Секторі Гази.

Водночас представник Білого дому визнав, що наразі «складно сказати», що саме відбувається у Секторі Гази у контексті переміщення ізраїльських військових.

«Судячи з заяв ізраїльської сторони, дійсно йдеться про відпочинок і переоснащення військових ЦАХАЛ. Це необов’язково може свідчити про потенційні операції цих військ у регіоні», – заявив Кірбі.

Нагадаємо, 7 квітня армія Ізраїлю оголосила про завершення наземної операції у Газі.

Раніше президент США Джо Байден розкритикував ізраїльського прем'єра Біньяміна Нетаньягу за удари по Газі.

Цьому передував закид прем'єра Ізраїлю у бік США через «недостатню підтримку».

Зазначимо, на початку березня міністр оборони Ізраїлю заявив, що бойові дії в Секторі Гази продовжуватимуться до знищення ХАМАСу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: