У ДТЕК озвучили чотири умови, за яких можуть ввести відключення світла по всій країні

Читать на русском
Енергетики визначили чотири умови, за яких на всій території України можуть бути запроваджені погодинні графіки відключення світла.
Фото: EPA/EFE

Енергетики визначили чотири умови, за яких на всій території України можуть бути запроваджені погодинні графіки відключення світла.

Про це заявив виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

За його словами, обмеження можуть запровадити, якщо не буде відновлено теплову генерацію. Другий момент – ймовірне підвищення споживання електроенергії через літню спеку.

«Третя умова – не вистачатиме обсягу електроенергії, яку ми отримуємо з Європи. І по-четверте, не буде можливості передати до певних регіонів необхідний обсяг електроенергії. Тоді єдиний спосіб збалансувати систему – це знизити споживання загалом із погодинними графіками відключення», – сказав Сахарук.

Він додав, що енергетики запровадять графіки відключень світла лише у разі виконання всіх вищезазначених умов.

Нагадаємо, вчора глава Міненерго заявив, що мета російських масованих атак на енергетичну інфраструктуру – влаштувати тотальний блекаут. Тому українцям треба готуватися до всіх сценаріїв, купувати генератори та павербанки.

Раніше у Міненерго повідомили, що вивчають можливість коригування тарифу на світло для побутових споживачів у зв'язку з недавніми атаками рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: