«Мета ворога – тотальний блекаут»: Галущенко порадив українцям готуватися до всіх сценаріїв

Читать на русском
Глава Міненерго заявив, що росіяни поставили собі за мету влаштувати тотальний блекаут в Україні, тому населенню потрібно готуватися – купувати генератори та павербанки.
Getty Images

Мета російських масованих атак на енергетичну інфраструктуру – влаштувати тотальний блекаут. Тому українцям треба готуватися до всіх сценаріїв, купувати генератори та павербанки.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

«Зараз справді відбуваються наймасштабніші атаки на енергосистему. І 22 березня була насправді найбільша атака за весь період великої агресії і вплив дуже суттєвий. Щодня і щоночі вони атакують, і вплив цих атак відповідно збільшується в негативному сенсі цього слова. Але ключовим є те, що система працює стабільно. Тобто на сьогоднішній день мета, яка, очевидно, є перед ворогом – це досягти тотального блекауту в країні, вони її не досягли», – сказав Галущенко.

Він констатував, що найскладніша ситуація у Харкові, де застосовуються графіки відключення світла.

Щодо ситуації з Трипільською ТЕС – вона отримала серйозні пошкодження: зараз там відбуваються роботи з оцінки збитків.

Українцям у нинішній ситуації Галущенко порадив готуватися до будь-яких сценаріїв та запасатися генераторами та павербанками.

«Війна триває, і атаки не закінчилися… Так, купуйте (генератори, павербанки), готуйтеся, але ми зробимо все, що від нас залежить, щоб вони вам не знадобилися. І як показує вже зима, ми зробили все, і вони не знадобилися. Наразі відновилися масовані атаки, тому потрібно бути готовими до будь-яких сценаріїв», – сказав глава Міненерго.

Нагадаємо, за словами Галущенка, через російські атак цієї весни найбільше постраждали об'єкти теплової та гідрогенерації.

Він також припускав підвищення тарифів на електроенергію через обстріли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: