Енергосистема вистояла, але ввечері краще економити світло – Укренерго

Читать на русском
На тлі нової масованої атаки росії 11 квітня українців закликають економно споживати електрику.
фото Укренерго

Наразі енергосистема України працює стабільно, але українців закликали споживати електрику економно, особливо у пікові години.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

У Центренерго заявили, що Трипільська ТЕС повністю зруйнована ракетним ударомТрипільська ТЕС у Київській області зруйнована внаслідок сьогоднішньої ракетної атаки, заявили у Центренерго.

У відомстві нагадали, що сьогодні вранці внаслідок масованої комбінованої атаки російськими ракетами та дронами було пошкоджено підстанції Укренерго та об'єкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.

З ранку на Харківщині запроваджено графіки аварійних відключень. В інших регіонах обмеження споживання побутових споживачів не застосовувалися.

«Але в години добового максимуму споживання з 19:00 до 21:00 Диспетчерський центр «Укренерго» закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами», – йдеться у повідомленні.

Також для промислових споживачів діють ліміти споживання на Криворіжжі.

Як додали у Міненерго, зараз енергосистема України працює стабільно.

Нагадаємо, в ніч на 11 квітня росіяни завдали по Україні масованого удару із застосуванням ракет і дронів – загалом 82 одиниці. Сили ППО збили 57 повітряних цілей.

Ворог атакував об'єкти енергетичної інфраструктури у різних областях України.

У ГУР прокоментували нову масовану атаку росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: