Зеленський назвав кількість підприємств в Україні, які виробляють зброю для ЗСУ

Читать на русском
В Україні наразі працюють 500 підприємств оборонно-промислового комплексу, які виробляють озброєння для української армії.
president.gov.ua

В Україні наразі працюють 500 підприємств оборонно-промислового комплексу, які виробляють озброєння для української армії.

Про це йдеться у Telegram президента України Володимира Зеленського.

Зеленський сьогодні, 13 квітня, привітав українців з Днем працівників та працівниць оборонно-промислового комплексу України та вручив державні нагороди виробникам зброї.

Він зазначив, що в Україні майже 300 тисяч людей задіяні у виробництві озброєння на 500 підприємствах оборонно-промислового комплексу.

«Зараз в Україні працюють 500 підприємств оборонно-промислового комплексу. Майже 300 тисяч людей задіяні в цьому нашому такому важливому, пріоритетному виробництві. І все це дійсно одна з головних основ нашої незалежності. Події війни це доводять», – наголосив Зеленський.

Очільник держави також додав, що завдяки українським розробкам ЗСУ очищують Чорне море від ворожих кораблів, а українські «Стугни», броня та FPV-дрони вже не є чимось незвичним.

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що вже у 2024 році Україні вдалося вдесятеро збільшити виробництво БПЛА дальньої дії порівняно з минулим роком.

Також глава Мінцифри також відзначав, що дрони українського виробництва становлять 90% усіх безпілотників на фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: