Дрони українського виробництва складають 90% всіх безпілотників на фронті – Федоров

Читать на русском
Сьогодні 90 відсотків дронів, які використовують воїни на полі бою – українського виробництва. У 2024 році Україна досягне мети виробництва мільйона безпілотників.
glavcom.ua

Наразі 90% дронів, які використовують воїни на полі бою – українського виробництва. Цього року Україна досягне мети виробництва мільйона безпілотників.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на форумі «Україна. 2024 рік».

Як дрони та новітні системи управління змінюють картину сучасної війниНа відео від Слово і діло – про роль дронів та новітнього програмного забезпечення у російсько-українській війні.

«Наша швидка реакція і технологічність призвела до того, що 90% сьогодні всіх БПЛА, які використовуються на полі бою, це БПЛА, які виробляються в Україні», – заявив він.

Минулого року виробництво БПЛА в Україні зросло у 120 разів, а контрактів на закупівлі було укладено більше ніж 300 тисяч. І цього року цей процес буде масштабнішим.

«Всі розуміють, що швидкість і реакція є вкрай важливими, аби асиметрично перемагати на полі бою, тому що в нас ніколи не буде стільки людей, скільки є у рф. Але у нас є 300 тисяч інженерів, у нас є 200 компаній, які виробляють тільки БПЛА, і в кожній сфері ці компанії з’являються майже щодня. І це наша перевага, яку потрібно масштабувати», – відзначив Федоров.

Сьогодні урядова команда вже працює над поставленим президентом Володимиром Зеленським планом з виробництва більше мільйона дронів цього року.

«Ця ціль буде цього року виконана: тільки FPV буде більше мільйона, а взагалі по кожному напрямку – не тільки FPV, а і розвідувальні літаки, ударні коптери, далекобійні камікадзе, і човні, і наземні платформи, і РЕБ, - всього цього буде в цьому році більше», – наголосив міністр.

Нагадаємо, у суботу, 17 лютого, коаліція дронів офіційно стартувала у рамках роботи Контактної групи з питань оборони України.

Раніше повідомляли, що українські аналоги дронів «Ланцет» пройшли попередні випробування та вже готуються до перших бойових випробувань.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: