Сирський та Умєров перевірили нову зброю від українських виробників

Читать на русском
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та міністр оборони Рустем Умєров перевірили нову зброю від українських виробників.
Генштаб ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та міністр оборони Рустем Умєров перевірили нову зброю від українських виробників.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Досягнення українського ОПК під час повномасштабної війниЯк розвивається оборонно-промисловий комплекс України під час повномасштабної війни – на інфографіці.

Сирський та Умєров у неділю, 6 квітня, ознайомилися з новими розробками українських виробників. Йдеться про дрони різних типів та роботизовані комплекси. Скоро вони зможуть з'явитися на фронті.

«Мотивовані технічні команди постійно працюють над покращенням своїх продуктів, які вже застосовуються у військах та розвивають стартапи на підставі поставлених нами завдань для досягнення тактичних і оперативних цілей», – розповів Сирський.

Головнокомандувач наголосив на важливості роботизованих систем, які допомагають зберігати життя людей на полі бою, зокрема, йдеться про системи для евакуації поранених.

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що вже у 2024 році Україні вдалося вдесятеро збільшити виробництво БПЛА дальньої дії порівняно з минулим роком.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна планує створити у 2024 році один мільйон дронів для військових. Глава Мінстратегпрому Камишин уточнив, що йдеться лише про FPV-дрони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: