Ракети для ППО Patriot та Iris-T ще не закінчилися, але точно в дефіциті – Подоляк

Читать на русском
Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що в Україні ще є ракети до систем ППО Patriot і Iris-T, але вже відчувається їх дефіцит.
president.gov.ua

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що в Україні ще є ракети до систем ППО Patriot і Iris-T, але вже відчувається їх дефіцит.

Про це він розповів The Guardian.

За другий рік великої війни росія використала понад 1,5 тисячі ракет і 3,6 тисячі дронів – деталіРосія за останній рік використала проти України понад 1,5 тисячі ракет і 3,6 тисячі ударних дронів. Деталі – на інфографіці.

Відзначимо, нещодавно оглядач німецького Bild Юліан Рьопке заявив, що в України нібито закінчилися ракети до систем ППО Patriot й Iris-T. В Офісі Президента спростували цю інформацію, втім наголосили на їхньому дефіциті.

Водночас Подоляк розповів, що окупанти використовують тактику, коли одночасно випускають до 10 – 12 ракет в напрямку одного об'єкта й у такі моменти система ППО перевантажена.

«Система перевантажена. Тепер ми повинні зрозуміти, чи зможемо ми зберегти систему, чи потрібні нам додаткові системи ППО, особливо проти гіперзвукових балістичних ракет, і чи зможемо ми відновити зруйновані об'єкти», – додав він.

Нагадаємо, Польща може передати Україні радянські ракети для ППО.

Тим часом США виділять 138 мільйонів доларів на модернізацію систем протиповітряної оборони в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: