Україні негайно потрібні системи ППО – Столтенберг

Читать на русском
Затримки з доставкою засобів протиповітряної оборони дають змогу росіянам вражати більше цілей, наголосив генсек НАТО.
Фото: AP Photo / Virginia Mayo

Україна більш не може чекати, вона негайно потрібує артилерійських боєприпасів та систем протиповітряної оборони.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, повідомляє The Guardian.

Генсек НАТО наголосив, що ситуація на полі бою в Україні є складною, і затримки у військовій допомозі – перш за все це стосується постачання ППО та боєприпасів – дозволять російським ракетам уражати більше цілей і «тиснути вздовж лінії фронту».

«Україна просто не може чекати. Їй потрібні протиповітряна оборона, боєприпаси та допомога вже зараз», – наголосив Столтенберг.

Він також зазначив, що, попри все, українці вже досягли так багато, що можуть отримати перевагу. Але підтримка союзників має вирішальне значення.

«НАТО активно працює над забезпеченням надійної і передбачуваної безпекової допомоги Україні зараз і в довгостроковій перспективі, щоб Україна менше покладалася на добровільні внески і більше на зобов’язання НАТО, менше на короткострокові пропозиції і більше на багаторічні зобов’язання.

Москва має зрозуміти, що вони не зможуть перечекати, і тому пакет для України з передбачуваною, надійною підтримкою – це те, над чим ми зараз працюємо в НАТО», – сказав Столтенберг.

Нагадаємо, коментуючи атаки ЗСУ на російські НПЗ, Столтенберг заявив, що Україна має законне право бити по військових цілях на території росії.

Також верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що блок робить недостатньо для захисту України від російських ракет. У той час, як у західних армій є близько ста батарей Patriot, Україні не можуть виділити сім.

Як повідомлялося, союзники України проведуть термінову ревізію своїх запасів і наскільки можна відправлять українським військовим додаткові системи ППО та боєприпаси до них.

9 квітня стало відомо, що США продадуть Україні обладнання для модернізації систем ППО HAWK.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: