Європарламент відмовився голосувати за бюджет ЄС, доки Україні не дадуть Patriot

Читать на русском
Європарламент відмовився виконувати бюджет Ради ЄС, доки не буде ухвалено рішення про надання Україні додаткових комплексів ППО Patriot.
фото REUTERS

Європейський парламент відмовився ухвалити рішення щодо фінансування Ради ЄС через затягування країн блоку забезпечити Україну додатковими системами Patriot.

Про це повідомив євродепутат, колишній прем'єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт у четвер, 11 квітня.

Якщо не допомогти Україні зараз, наступні покоління дорого за це платитимуть – БоррельЯкщо не підтримати Україну зараз, перемога рф коштуватиме набагато дорожче для наступних поколінь європейців, зауважив глава євродипломатії Жозеп Боррель.

Під час свого виступу в Європарламенті Гі Верхофстадт нагадав слова голови дипломатії ЄС Жозепа Борреля, що європейські країни мають сотню батарей Patriot, тоді як Україна просить хоча б сім.

Він запропонував відмовити у фінансуванні Європейської ради, поки ці системи ППО не знайдуть та не поставлять Києву. Його слова зал сприйняв оплесками.

Під час голосування пропозицію Гі Верхофстадта підтримали 515 євродепутатів, проти було лише 62.

«Парламент відмовляється виконувати бюджет Ради, допоки Європейська рада не ухвалить рішення про підтримку України додатковими протиракетними комплексами Patriot!», – написав Верхофстадт у соцмережі Twitter.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україні необхідно мати 25 зенітних ракетних систем Patriot або її аналогів, щоб повністю захистити повітряний простір.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв, що Україна сподівається якнайшвидше домовитися про постачання семи додаткових батарей Patriot, розглядається навіть варіант їх позики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: