У Повітряних силах розповіли, які системи потрібні для створення ешелонованої системи ППО

Читать на русском
Украине необходимо создать эшелонированную систему ПВО, чтобы противостоять российским ударам, считают в Воздушных силах.
Фото: detector.media

Україні необхідно створити ешелоновану систему протиповітряної оборони, щоб протистояти російським ракетним ударам та атакам дронами.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За другий рік великої війни росія використала понад 1,5 тисячі ракет і 3,6 тисячі дронів – деталіРосія за останній рік використала проти України понад 1,5 тисячі ракет і 3,6 тисячі ударних дронів. Деталі – на інфографіці.

Він уточнив, що ешелонована система ППО передбачає розміщення засобів малого, середнього та великого радіусу дії за підтримки авіації.

Для малого радіусу підходять системи Crotale, Avenger, Gepard, а також установки Skynex.

«Серед комплексів середнього радіусу дії є IRIS-T, NASAMS та інші системи, які дозволять прикривати міста і знищувати ракети і дрони, що летять на житлові квартали, райони або об'єкти енергетики. Для великого радіусу дії – SAMP/T та Patriot», – сказав він.

За словами Євлаша, наразі найефективнішою системою ППО є американський ЗРК Patriot.

Нагадаємо, нещодавно глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна знайшла понад 100 доступних американських систем Patriot в інших країнах.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав кількість Patriot, яка потрібна Україні, щоб закрити небо від обстрілів росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: