У Москві підірвали автомобіль колишнього співробітника СБУ – ЗМІ

Читать на русском
У Москві підірвали автомобіль, який, ймовірно, належить колишньому співробітнику СБУ Василю Прозорову. Він вижив.
24 канал

У російській столиці сьогодні вранці, 12 квітня, вибухнув позашляховик Toyota Land Cruiser Prado. Вибух стався щойно водій увімкнув запалювання.

Як пише Telegram-канал 112, власником автомобіля може бути колишній співробітник Служби безпеки України Василь Прозоров.

Ліквідація колаборантів на окупованих територіях: хто і за яких обставин загинувСписок колаборантів, яких було ліквідовано під час повномасштабної війни на окупованій території – на інфографіці.

Інцидент стався біля житлового будинку на Коровинському шосе на півночі Москви. Прозоров вижив: за інформацією ЗМІ, він отримав травми ніг, його госпіталізовано. За основною версією, в автомобілі спрацював вибуховий пристрій – епіцентр вибуху знаходився під місцем водія.

Російський Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтею «Замах на вбивство».

Василь Прозоров працював у СБУ з 1999 до 2018 року. Після звільнення він втік до росії, де 25 березня 2019-го дав пресконференцію, на якій зізнався, що був російським шпигуном. За його словами, з квітня 2014-го він «абсолютно добровільно, за ідеологічними мотивами, сприяв спецслужбам рф в отриманні інформації про діяльність українських силовиків, зокрема в районі проведення АТО».

Він також звинувачував Україну в нібито причетності до катастрофи Boeing на Донбасі та вбивства ватажків «ДНР» та «ЛНР».

Нагадаємо, 6 грудня у Підмосков'ї було ліквідовано колишнього нардепа-зрадника Іллю Киву. Українські ЗМІ повідомили, що за цим стоїть Служба безпеки України. У Головному управлінні розвідки підтвердили ліквідацію Киви, зазначивши, що він був «одним із найогидніших покидьків, зрадників та колаборантів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: