САП повідомила про підозру адвокату у причетності до справи судді Ільєвої

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру одному зі столичних адвокатів у шахрайстві та підробці документів.
Оксана Сєрокурова (праворуч)фото: detective-info.com.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру столичному адвокатці, яку викрили на шахрайстві та підробці офіційних документів.

Про це повідомляє прес-служба САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про адвокатку Оксану Сєрокурову і справу судді Печерського районного суду Києва Тетяни Ільєвої про зняття арешту з коштів обвинуваченого колишнього віце-президенту державної компанії «Хліб України» Андрія Миханіва. Наразі її справу слухають у Вищому антикорупційному суді по суті.

«10 квітня 2024 року за дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру столичному адвокату, яку викрили на шахрайстві та підробці офіційних документів. На сьогодні досудове розслідування у справі завершено. За дорученням прокурора САП детективами НАБУ відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення. Дії адвоката кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (в редакції, чинній до 11.08.2023) та ч. 2 ст. 358 КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна», – інформує прокуратура.

За версією слідства, адвокатка Оксана Сєрокурова підробила супровідний лист Печерського райсуду Києва та використала інші підробленні документи для заволодіння шляхом обману грошовими коштами у сумі понад 4 млн грн. Ці гроші були заарештовані в межах розслідування іншого кримінального провадження та передані в управління АРМА.

У САП додали, що рішення про зняття арешту з вищезазначених коштів ухвалила суддя Печерського райсуду, обґрунтувавши своє рішення начебто належністю цих коштів іншому громадянину, а не обвинуваченому у справі. Проте жодних правових підстав для ухвалення цього рішення у судді не було, оскільки клопотання, яке вона розглядала, не містило фактичних даних, що підтверджували б належність вилучених коштів іншій особі.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Печерського райсуду Києва Тетяні Ільєвій. У межах досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2020 року суддя ухвалила рішення про зняття арешту з 110,7 тисяч євро та 9,3 тисяч доларів, які були арештовані в межах кримінального провадження, обґрунтувавши своє рішення начебто належністю цих коштів іншому громадянину, а не обвинуваченому у справі колишньому віце-президенту державної компанії «Хліб України» Андрію Миханіву.

Проте з'ясувалося, що жодних правових підстав для ухвалення цього рішення у судді не було. Поміж іншого встановлено, що суддя не мала законного права розглядати це питання, оскільки провадження було передано на розгляд по суті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: