Суд продовжив обов'язки адвокату зі справи депутата Тернопільської райради

Читать на русском
Антикорупційний суд продовжив дію запобіжного заходу, застосованого до адвоката, підозрюваного у справі депутата з Тернополя.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 7 квітня строк дії обов'язків, покладених на адвоката Ростислава Лукашова, якого НАБУ і САП разом із депутатом Тернопільської районної ради Володимиром Тимчієм підозрюють у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 6 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС збільшила адвокату Лукашову розмір застави до 2,95 млн грн. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись з Тернопільської, Хмельницької, Рівненської та Львівської областей без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Продовжити до 7 квітня 2024 року включно строк дії обов'язків, покладених на (Лукашова – ред.) ухвалою Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 6 грудня 2023 року, у зв'язку із застосуванням щодо нього запобіжного заходу у вигляді застави», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт депутата Тернопільської райради Володимир Тимчія.

За версією слідства, підприємець Орест Самотяга підбурив потенційного покупця свого аграрного підприємства «Онікс» до надання неправомірної вигоди у сумі $20 тисяч судді Господарського суду Тернопільської області за ухвалення рішення на його користь, а також $300 тис. заступнику керівника Великоберезовицької громади Володимиру Тимчію та адвокату Лукашову за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду. Водночас Тимчія та Лукашова підозрюють у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди. Тимчій склав повноваження депутата Тернопільської райради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: