САП скерувала до суду справу печерської судді Ільєвої

Читать на русском
Антикорупційний прокурор затвердив і скерував до суду обвинувальний акт стосовно служительки Феміди райсуду столиці.
Тетяна Ільєвафото: ВРП

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді одного з районних судів Києва, яку підозрюють у зловживанні владою та службовому підробленні.

Про це повідомляє прес-служба САП.

У прокуратурі не називають прізвище підозрюваної, однак, за даними «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про суддю Печерського райсуду Києва Тетяну Ільєву.

«23 серпня 2023 року прокурор САП за результатами досудового розслідування, проведеного детективами НАБУ, направив до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно судді одного з районних судів м. Києва, обвинуваченої у зловживанні владою та внесенні службовою особою до офіційного документа завідомо неправдивих відомостей, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України», – інформує САП.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили судді Печерського райсуду Києва Тетяні Ільєвій про підозру. У межах досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2020 року суддя ухвалила рішення про зняття арешту з 110,7 тисяч євро та 9,3 тисяч доларів, які були арештовані в межах кримінального провадження, обґрунтувавши своє рішення начебто належністю цих коштів іншому громадянину, а не обвинуваченому у справі колишньому віце-президенту державної компанії «Хліб України» Андрію Миханіву.

Проте з'ясувалося, що жодних правових підстав для ухвалення цього рішення у судді не було. Поміж іншого встановлено, що суддя не мала законного права розглядати це питання, оскільки провадження було передано на розгляд по суті. Наразі за суддю внесено заставу і вона перебуває під обов'язками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: