НАБУ і САП повідомили про підозру судді Печерського райсуду Ільєвій (доповнено)

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили повідомлення про підозру судді столичного райсуда, яка зняла арешт з майна обвинуваченого.
Тетяна Ільєва

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру судді Печерського районного суду Києва Тетяні Ільєвій.

Про це «Слово і діло» повідомили співрозмовники в органах правопорядку.

За словами співрозмовників, судді Ільєвій інкримінують зловживання службовим становищем. За версією слідства, суддя Печерського райсуду Тетяна Ільєва незаконно зняла арешт з грошових коштів колишнього віце-президента державної компанії «Хліб України» Андрія Миханіва. Його самого обвинувачують у допомозі колишньому прем'єр-міністру Павлу Лазаренку легалізувати кошти злочинного походження.

Ільєва скасувала арешт як слідча суддя, хоча справа вже слухається по суті і клопотання про зняття арешту мала слухати колегія суддів, яка розглядає справу Миханіва. В день скасування арешту 110,7 тисяч євро та 9,3 тисяч доларів, які були на банківському рахунку експосадовця, їх було знято.

Пізніше у САП підтвердили вручення підозри судді одного з райсудів Києва. «Наразі САП підготовлено клопотання до Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя, а також до ВАКС – про застосування до неї запобіжного заходу у вигляді застави. Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи ймовірно причетні до вчинення злочину», – додали в прокуратурі.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року НАБУ проводило обшуки в кабінеті судді Печерського райсуду Ільєвої та її помічників. Раніше НАБУ і САП викрили «на гарячому» суддю Київського райсуду Одеси Людмилу Салтан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: