Спроба підкупу суддів: сумському адвокату продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання прокурора САП про продовження дії запобіжного заходу, застосованого до адвоката.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 1 травня строк дії обов'язків, покладених на адвокатку Тетяну Друченко. НАБУ і САП підозрює її у підбуренні обвинуваченого до надання неправомірної вигоди суддям Сумського апеляційного суду за ухвалення рішення на його користь.

Таке рішення 29 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував адвокатку Друченко до 30 березня. Альтернативою їй визначили 242 240 грн застави. Ці кошти внесли і вона вийшла з-під варти під наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись із Сумської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідком; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку обов'язків, покладених на підозрювану (Друченко – ред.) у кримінальному провадженні – задовольнити частково. Продовжити підозрюваній строк дії обов'язків, покладених на неї у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави, строком до 1 травня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд продовжив обов'язки судді Верховного суду Всеволоду Князєву. САП обвинувачує його в одержанні 1,8 млн доларів неправомірної вигоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: