Встановлено ще двох солдатів рф, які розстрілювали цивільних у Бучі

Читать на русском
Слідчі ідентифікували особи ще двох російських окупантів, які у Бучі розстрілювали цивільних.
фото Ronaldo Schemidt / AFP / Scanpix / LETA

Ідентифіковано ще двох російських військовослужбовців, які під час окупації Бучі Київської області вбивали мирних жителів.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора України у середу, 10 квітня.

У поліції розповіли, скільки знайшли вбитих цивільних у Бучі після деокупаціїПісля деокупації в Бучі знайшли 422 вбитих мирних жителів, загалом у Бучанському районі виявлено 1190 тіл.

Так, повідомлено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним вбивством, командиру дивізіону 234-го десантно-штурмового полку дивізії повітряно-десантних військ ЗС рф та навіднику 4-ї десантно-штурмової роти.

Повідомляється, що у березні 2022 року командир самохідно-артилерійського дивізіону знаходився поблизу одного з будинків на території міста Буча та знав, що мешканці будинку надають першу медичну допомогу пораненій жінці.

«Військовий рф без попередження відкрив прицільний вогонь із автоматичної зброї в напрямку веранди, де перебували мешканка будинку та поранена жінка. Потім військовослужбовець зс рф пройшов на територію двору будинку і почав повторно стріляти в сторону жінок та чоловіка, який перебував біля вхідних дверей. Від отриманих вогнепальних поранень вони померли на місці», – йдеться у повідомленні.

Крім того, слідство встановило, що в березні 2022 року інший військовий рф - навідник 4-ї десантно-штурмової роти спустився до підвалу житлового будинку, де ховалися цивільні, і наказав їм здати мобільні телефони для перевірки.

При цьому наказав одному з цивільних чоловіків зібрати телефони та винести їх на вулицю. Отримавши наказ, потерпілий попрямував до виходу з підвального приміщення. Після цього військовослужбовець зс рф біля входу до підвального приміщення без попередження відкрив прицільний вогонь із автоматичної зброї в потерпілого, Від отриманих вогнепальних поранень він помер дома.

В Офісі генпрокурора наголошують, що всі місцеві жителі були цивільними, а не військовими.

Нагадаємо, раніше вже були встановлені особи військових рф, які причетні до звірства в Бучі. У поліції розповіли, скільки знайшли вбитих цивільних у Бучі після деокупації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: