Мародерство в Бучі: встановлені особи 10 військових рф

Читать на русском
Слідчі встановили особи 10 російських військовослужбовців, які розграбували майно мешканців Бучі на Київщині під час окупації.
gp.gov.ua

Правоохоронці встановили особи 10 російських військовослужбовців, які розграбували майно мешканців Бучі на Київщині під час окупації. Мародерів оголосять у міжнародний розшук.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора у четвер, 2 червня.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

«При процесуальному керівництві прокурорів Офісу генерального прокурора встановлено та повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни 10 військовослужбовцям росії, які розграбували майно цивільного населення Бучанської міської територіальної громади Київської області (ч.1 ст.438 КК України)», – йдеться у повідомленні

За інформацією прокуратури, з 24 лютого по 31 березня військовослужбовці військової частини нацгвардії Росії під час окупації Бучі займалися розграбуванням цінностей місцевого населення.

«Винятково для особистої наживи російські військові забирали приватне майно городян, яке ніяк не могло бути використане у військових цілях: від спідньої білизни та одягу до великої побутової техніки», – наголошується в ОДП.

У прокуратурі зазначають, що після звільнення територій Київської області окупанти з білоруського міста Мозир пересилали награбоване в Україні майно поштовими відправленнями своїм родичам.

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваних у міжнародний розшук.

Нагадаємо, раніше було ідентифіковано десять росіян, причетних до звірств у Бучі.

Пізніше біля Бучі знайшли нові тіла місцевих жителів, убитих окупантами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: