У поліції розповіли, скільки знайшли вбитих цивільних у Бучі після деокупації

Читать на русском
Після деокупації в Бучі знайшли 422 вбитих мирних жителів, загалом у Бучанському районі виявлено 1190 тіл.
Ілюстративне фотоpoglyad.tv/

Після деокупації Бучі, 31 березня 2022 року, полція знайшла 422 тіла цивільних, а загалом у Бучанському районі було виявлено майже 1190 тіл.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції України Андрій Нєбитов у Фейсбуці.

«Після деокупації в Бучі знайшли 422 вбитих мирних жителів, загалом у Бучанському районі виявлено 1190 тіл. І ці цифри – не остаточні… Є зниклі безвісти, їх розшук триває. І ми не дамо забути про це російським вбивцям. Багатьох вже знайшли», - зазначив він.

При цьому, Нєбитов поінформував, що Нацполіція розпочала понад 116 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів рф в Україні, з них 23 тисячі були вчинені на Київщині.

Згідно з його даними, станом на сьогодні, 31 березня 2024 року, зниклими безвісти вважаються 514 мешканців Київської області, а невпізнаними залишаються 180 тіл наших громадян.

«Росія має відповісти за горе, яке принесла мирним жителям України. За кожне відібране життя», - наголосив Нєбитов.

Нагадаємо, що правоохоронці встановили особи ще чотирьох російських військових, які причетні до вбивств цивільних під час окупації Бучі Київської області.

Як відомо, за рік на Київщині поліція знайшла 15 місць масового захоронення цивільних. При цьому повідомлялося, що російську бригаду, яка вчиняла звірства в Бучі, майже повністю знищено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: