Заволодіння деревиною: обвинуваченій зменшили заставу і відправили її на ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання захисника обвинуваченої про зміну запобіжного заходу.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зменшив на майже півмільйона гривень розмір застави, визначеної обвинуваченій Тетяні Корнієнко як запобіжний захід. Ці півмільйона перерахували на підтримку Збройних сил України.

Таке рішення 4 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання захисника про зміну запобіжного заходу обвинуваченій (Корнієнко – ред.) у кримінальному провадженні задовольнити частково. Змінити застосований ухвалою суду від 30.01.2024 до (Корнієнко – ред.) запобіжний захід у виді застави, зменшивши її розмір до 165 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 499 620 грн. Суму, на яку зменшено заставу, у розмірі 499 620 грн, за ініціативою заставодавця перерахувати на спеціальний рахунок Національного банку України для збору коштів на підтримку ЗСУ», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ексдиректора Гутянського лісгоспу Віктора Сису судять за заволодіння 50 млн грн державного підприємства. Нещодавно ВАКС доручив НАБУ знайти місце розташування Сиса та ще одного обвинуваченого колишнього керівника ТОВ «НАДІ-Я» Олександра Рудніка.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, ексдиректор держлісгоспу Віктор Сиса та керівники підконтрольних йому товариств організували схему з продажу деревини за заниженими цінами зазначеним суб'єктам господарювання. Зокрема встановлено, що впродовж 2018-2019 років за такою схемою було продано близько 15 тисяч куб. м деревини, в результаті чого держлісгосп недоотримав понад 50 млн грн. Частина цих коштів була легалізована особами протягом 2018-2019 років через рахунки підставних фізичних осіб-підприємців під виглядом надання фінансової допомоги.

Разом із Сисою у справі також обвинувачують Олександра Диму, Олександра Рудніка, Тетяну Корнієнко та Валерія Пасічника. Корнієнко є рідною сестрою ексдиректора Гутянського лісгоспу, вона була керівником, засновником, підписантом і головним бухгалтером фірми «Стеклосервіс». Пасічник був керівником «Атлантіс С», а також є двоюрідним братом дружини Віктора Сиси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: