Заволодіння деревиною лісгоспу: обвинуваченому призначили захисника

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив залучити безоплатного захисника колишньому керівнику державного лісового господарства.
фото: mediaport

Вищий антикорупційний суд призначив безоплатного захисника колишньому керівнику державного підприємства «Гутянське лісове господарство» Віктору Сисі у справі про заволодіння понад 50 млн грн лісгоспу.

Таке рішення 7 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Залучити (Віктору Сисі – ред.) через Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві захисника для участі у розгляді кримінального провадження. Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у м. Києві надати (Сисі – ред.) у безоплатну правову допомогу та призначити адвоката у кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

В лютому 2022 року Вищий антикорупційний суд визнав Сису винуватим у спробі підкупу детектива НАБУ і засудив його до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Водночас суд не став брати обвинуваченого під варту і залишив запобіжним заходом майже 5 млн грн застави.

Також ексдиректора Гутянського лісгоспу судять за заволодіння 50 млн грн державного підприємства. Нещодавно ВАКС доручив НАБУ знайти місце розташування Сиса та ще одного обвинуваченого колишнього керівника ТОВ «НАДІ-Я» Олександра Рудніка.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, ексдиректор держлісгоспу Віктор Сиса та керівники підконтрольних йому товариств організували схему з продажу деревини за заниженими цінами зазначеним суб'єктам господарювання. Зокрема встановлено, що впродовж 2018-2019 років за такою схемою було продано близько 15 тисяч куб. м деревини, в результаті чого держлісгосп недоотримав понад 50 млн грн. Частина цих коштів була легалізована особами протягом 2018-2019 років через рахунки підставних фізичних осіб-підприємців під виглядом надання фінансової допомоги.

Разом із Сисою у справі також обвинувачують Олександра Диму, Олександра Рудніка, Тетяну Корнієнко та Валерія Пасічника. Корнієнко є рідною сестрою ексдиректора Гутянського лісгоспу, вона була керівником, засновником, підписантом і головним бухгалтером фірми «Стеклосервіс». Пасічник був керівником «Атлантіс С», а також є двоюрідним братом дружини Віктора Сиси.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: