ВАКС призначив до розгляду справу про заволодіння 50 млн грн держлісгоспу

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням колишнього керівника лісгоспу.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього директора державного підприємства «Гутянське лісове господарство» Віктора Сиси та його родичів у заволодінні 50 млн грн.

Таке рішення 8 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Віктора Сиси, Олександра Рудніка, Тетяни Корнієнко, Олександра Дими і Валерія Пасічника – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191, частиною 2 статті 209 КК України, на 10:00 15.02.2024 у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

В лютому 2022 року Вищий антикорупційний суд визнав Сису винуватим у спробі підкупу детектива НАБУ і засудив його до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Водночас суд не став брати обвинуваченого під варту і залишив запобіжним заходом майже 5 млн грн застави. Сторона захисту подала скаргу на це рішення.

Нагадаємо, ексдиректора Гутянського лісгоспу судять за заволодіння 50 млн грн державного підприємства. Нещодавно ВАКС доручив НАБУ знайти місце розташування Сиса та ще одного обвинуваченого колишнього керівника ТОВ «НАДІ-Я» Олександра Рудніка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: