ВАКС стягнув ще одну заставу ексдиректора лісгоспу

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про стягнення в дохід держави застави та заочного арешту обвинуваченого.
фото: objectiv.tv

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього директора державного підприємства «Гутянське лісове господарство» Віктора Сису, а також стягнув в бюджет внесені за нього 7,13 млн грн застави.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

У суді не вказують прізвище обвинуваченого, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Віктора Сису.

«5 грудня колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП та звернула в дохід держави заставу у розмірі 7 137 000 грн, яка була внесена за колишнього директора державного підприємства «Гутянське лісове господарство». Обвинуваченому також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після його затримання та не пізніше як через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження постановлено розглянути з його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід», – інформує ВАКС.

Раніше ВАКС заочно заарештував Сису і стягнув його заставу в іншому кримінальному провадженні.

В лютому 2022 року Вищий антикорупційний суд визнав Сису винуватим у спробі підкупу детектива НАБУ і засудив його до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Водночас суд не став брати обвинуваченого під варту і залишив запобіжним заходом майже 5 млн грн застави. Сторона захисту подала скаргу на це рішення.

Нагадаємо, ексдиректора Гутянського лісгоспу судять за заволодіння 50 млн грн державного підприємства. Нещодавно ВАКС доручив НАБУ знайти місце розташування Сиса та ще одного обвинуваченого колишнього керівника ТОВ «НАДІ-Я» Олександра Рудніка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: