САП скерувала до суду справу про заволодіння понад 50 млн грн лісгоспу

Читать на русском
Антикорупційний прокурор затвердив і скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника держлісгоспу та директорів фірм.
Віктор Сыса

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора державного Гутянського лісового господарства Віктора Сиси та директорів чотирьох підконтрольних йому приватних компаній, яким інкримінують заволодіння понад 50 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«19 квітня 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього директора одного з державних підприємств лісового господарства Харківської області та ще 4 керівників підконтрольних йому компаній у заволодінні деревиною на суму понад 50 млн грн», – інформує відомство.

За версією обвинувачення, ексдиректор держлісгоспу Віктор Сиса та керівники підконтрольних йому товариств організували схему з продажу деревини за заниженими цінами зазначеним суб'єктам господарювання. Зокрема встановлено, що впродовж 2018-2019 років за такою схемою було продано близько 15 тисяч куб. м деревини, в результаті чого держлісгосп недоотримав понад 50 млн грн. Частина цих коштів була легалізована особами протягом 2018-2019 років через рахунки підставних фізичних осіб-підприємців під виглядом надання фінансової допомоги.

Разом із Сисою у справі також обвинувачують Олександра Диму, Олександра Рудніка, Тетяну Корнієнко та Валерія Пасічника. Корнієнко є рідною сестрою ексдиректора Гутянського лісгоспу, вона була керівником, засновником, підписантом і головним бухгалтером фірми «Стеклосервіс». Пасічник був керівником «Атлантіс С», а також є двоюрідним братом дружини Віктора Сиси.

Нагадаємо, в лютому 2022 року Вищий антикорупційний суд визнав винуватим ексдиректора Гутянського лісгоспу Віктора Сису і призначив йому 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією частини майна. За версією обвинуваення, він пропонував ці гроші за вирішення питання про закриття кримінального провадження щодо протиправного відчуження значних обсягів деревини Гутянським лісгоспом. Цю справу теж скерували до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: