Китай пропонує провести міжнародну конференцію щодо України за участю росії

Читать на русском
Глава МЗС Китаю запропонував провести мирну конференцію щодо України за участю всіх сторін – і Києва, і Москви.
Reuters

Міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив, що Пекін виступає за скликання міжнародної конференції щодо України, але за участю росії.

Він сказав про це після зустрічі з главою МЗС рф Сергієм Лавровим.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

«Ми сподіваємося на якнайшвидше припинення вогню. Китай підтримує своєчасне скликання міжнародної конференції, на яку погодилися б як росія, так і Україна, з участю всіх сторін та справедливим обговоренням усіх мирних планів», – цитує китайського міністра ТАРС.

Нагадаємо, невдовзі у Швейцарії має відбутися Глобальний саміт миру, присвячений питанням врегулювання війни росії проти України. За інформацією ЗМІ, захід заплановано на 16-17 червня.

Україна вже запросила лідера Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь. За словами посла Ван Шітіна, Пекін розглядає цю можливість.

Росія не отримала запрошення на саміт миру, оскільки вона регулярно перешкоджає будь-яким мирним переговорам та ініціативам, сказав Дмитро Кулеба.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган запропонував Володимиру Зеленському організувати мирний саміт, присвячений питанням завершення війни в Україні за участю росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: