Зеленський провів Ставку та нараду щодо ситуації у Харкові: що вирішили

Читать на русском
Зеленський у понеділок, 8 квітня, провів нараду та засідання Ставки, присвячені питанню захисту Харкова від ворожих атак.
Фото: РБК-Україна

Президент Володимир Зеленський у понеділок, 8 квітня, провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Ключовою була тема захисту Харкова від російських ударів та можливості зміцнення ППО та РЕБ у Харківській області.

«Доповіді військових щодо фізичного захисту обʼєктів енергетики та щодо результативності збиття дронів і ракет. Будуть окремі завдання для наших дипломатів щодо роботи з партнерами заради нових систем ППО для України», - сказав Зеленський.

Трохи згодом він повідомив, що тема захисту Харкова обговорювалася і на спеціальній нараді, в якій взяли участь прем'єр-міністр, перша віце-прем'єр-міністерка, міністр енергетики, міністр фінансів та команда ОП.

«Представлені терміни, коли енергетичні дефіцити в Харкові можуть бути зменшені. Уряд готує заходи економічної підтримки для Харкова та області», – заявив глава держави.

Він також звернувся до представників місцевої влади з проханням допомогти Харкову та області.

Нагадаємо, росіяни вже кілька тижнів посилено атакують Харків ракетами, дронами та боєприпасами. Ворожими ударами зруйновано майже всі підстанції у місті, у регіоні діють жорсткі графіки відключень світла. При цьому окупанти змінили тактику обстрілів, щоб гинули якнайбільше мирних жителів.

Західні видання писали про те, що росія прагне перетворити Харків на непридатну для життя зону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: