Глава ГУР назвав ракети, які б значно полегшили роботу ЗСУ

Читать на русском
Україна сподівається на постачання крилатих німецьких ракет Taurus, зараз вони потрібні армії найбільше.
фото ГУР МОУ

Полегшити життя українських військових на фронті могли б німецькі ракети Taurus. Ця зброя важлива тим, що вона може вражати командні центри росіян та ще низку інших цілей.

На цьому наголосив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю німецькому виданню ARD.

Taurus для України: як часто Шольц відкидає можливість постачання далекобійних ракетКанцлер Німеччини Олаф Шольц лише цього року щонайменше сім разів заявляв, що не даватиме Україні ракети Taurus.

«Taurus, безумовно, полегшили б наше життя», – сказав він.

За словами Буданова, Taurus – чудова зброя, щоб уражати командні центри та інші дуже важливі цілі.

Крім того, начальник ГУР прокоментував ініціативу Чехії щодо закупівлі артилерійських снарядів для ЗСУ. За його словами, закуплених із чеської ініціативи боєприпасів ще немає на фронті.

Нагадаємо, Україна вже другий рік просить Німеччину передати далекобійні ракети Taurus, адже вони здатні знищувати цілі на відстані до 500 км. ФРН ці прохання відкидає.

Глава МЗС України заявив, що отримує від Німеччини роздратовані коментарі за прохання передати ракети Taurus.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що рішення не постачати Україні ракети Taurus нібито пов'язане із прагненням уникнути війни росії та НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: