В Одеській області затримали іноземців, які шпигували за Збройними силами та ППО

Читать на русском
Правоохоронці затримали в Одеській області двох іноземців, які для росії шпигували за українськими військовими та збирали дані для підготовки ударів.
SecurSerUkraine

Правоохоронці затримали в Одеській області двох іноземців, які для росії шпигували за українськими військовими та збирали дані для підготовки ударів.

Про це повідомляє СБУ та Офіс Генерального прокурора у Telegram.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Відомо, що у лютому 2024 року двоє братів однієї з країн Південного Кавказу, які тимчасово проживали в Одесі, вступили у змову з росіянами. Вони погодились виконувати завдання на проведення підривної діяльності проти України. Навіть власноруч написали та надіслали куратору заяви про вступ до лав ФСБ.

За даними правоохоронці підозрювані розвідували місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки підрозділів Сил оборони України в Одесі. Також вони передавали до ФСБ геолокацію підрозділів протиповітряної оборони.

Відзначають, що фігуранти створили у місті громадську організацію, яка діяла під виглядом надання допомоги для легалізації зарубіжних громадян в Україні. При цьому насправді у стінах ГО іноземців намагалися завербувати до власної мережі інформаторів.

Обидва брати розраховували на посади у разі окупації Одеської області. Один хотів стати керівником регіонального відділення ФСБ, інший – очолити міськраду.

Правоохоронці затримали їх під час виконання чергового завдання ворога. Зловмисникам загрожує до 12 років в’язниці.

СБУ затримала двох іноземців-агентів фсб, які готували ракетний удар по штабу Сил оборони на ОдещиніСлужба безпеки України

Нещодавно співробітники Служби безпеки України затримали у Києві та Одесі двох агентів російської ФСБ, які готували ракетні удари по військових частинах ЗСУ, а також по об'єктах енергетики та телекомунікацій.

Тим часом жителя Краматорська, який минулого року навів ракетний удар по піцерії, внаслідок чого загинули 13 людей, засудили до довічного ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: