Гендиректор російського заводу з виробництва крилатих ракет отримав підозру СБУ

Читать на русском
Російський завод Радуга спеціалізується на серійному виробництві далекобійного ракетного озброєння для армії рф. Його гендиректор Сергій Богатіков отримав підозру.
фото СБУ

СБУ повідомила про підозру генеральному директору російського проектно-конструкторського бюро «Райдуга» Сергію Богатікову. Завод виготовляє крилаті ракети для ударів по Україні.

Про це повідомила пресслужба СБУ 2 квітня.

У Повітряних силах підрахували, скільки в окупантів залишилось високоточних ракетСпираючись на дані української розвідки, у Повітряних силах підрахували, що в окупантів залишилось близько 900 високоточних далекобійних ракет.

Повідомляється, що підприємство спеціалізується на серійному виробництві далекобійного ракетного озброєння для російських військ. Насамперед йдеться про крилаті ракети типу Х-101, які війська рф використовують для здійснення ударів по цивільній інфраструктурі України.

У відомстві нагадали, що саме такою ракетою окупанти поцілили по багатоквартирному будинку в Умані 28 квітня 2023 року. Тоді в результаті повітряної атаки рф загинули 23 місцевих жителів, серед них - 6 дітей. Було повністю зруйновано під'їзд із 27 квартир.

За безперебійні поставки ракетного озброєння окупантам підприємство, очолюване Богатіковим, отримало кремлівську нагороду «Подяка президента росії».

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили Сергію Богатікову про підозру за кількома статтями ККУ: ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, 1 квітня у Підмосков'ї спалахнула пожежа на заводі Електроізоліт, що спеціалізується на електротехнічній галузі. Також у російському Єкатеринбурзі горів великий машинобудівний завод.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: