Удар по піцерії у Краматорську: навіднику ракети винесли вирок

Читать на русском
Довічне ув'язнення отримав агент росіян, який навів ракетний удар по піцерії у Краматорську.
фото СБУ

Жителя Краматорська, який минулого року навів ракетний удар по піцерії, внаслідок чого загинули 13 людей, засуджено до довічного ув'язнення.

Про це у четвер, 4 квітня, повідомила пресслужба СБУ.

У Краматорську затримали вчительку, яка зливала росіянам місцезнаходження ЗСУЗа вказівкою російської воєнної розвідки жінка збирала інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ, які беруть участь у контрнаступі під Бахмутом.

Йдеться про удар із ракетного комплексу «Іскандер М» по закладу RIA PIZZA у Краматорську 27 червня 2023 року. Тоді загинули 13 людей, 64 були поранені. Серед загиблих чотири дитини, одна дитина отримала поранення.

Суд ухвалив, що засуджений, який працював на газотранспортному підприємстві, був завербований для виконання завдань представником держави-агресора.

«27 червня 2023 року до нього вкотре звернувся «начальник відділення розвідки командування ВВ МВС ДНР». Він поставив перед так званим агентом завдання щодо перевірки інформації про наявність українських військових у піцерії RIA PIZZA у Краматорську», – йдеться у повідомленні.

Засуджений погодився на пропозицію та взявся виконувати завдання.

У центрі міста він помітив на паркуванні автомобілі з військовими номерами та самих військових у закладі харчування. Чоловік записав два відео, які одразу надіслав співрозмовнику в Telegram.

Після отримання агентурної інформації окупанти здійснили прицільний ракетний удар по кафе, де знаходилися люди.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, удару по Краматорську було завдано 27 червня. Серед поранених внаслідок влучання російської ракети по піцерії були троє іноземців та дитина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: