Україна отримала від партнерів понад 700 млн доларів на гуманітарне розмінування

Читать на русском
Міжнародні партнери виділили Україні на проекти в гуманітарному розмінуванні на 2022-2027 роки понад 700 мільйонів доларів США в еквіваленті.
Фото: zmina.info

Міжнародні партнери України загалом спрямували на проєкти гуманітарного розмінування на 2022-2027 роки суму еквівалентну більш як 700 млн доларів США.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Розмінування України: скільки вибухонебезпечних предметів знищується щомісяцяЗ початку великої війни сапери очистили від вибухонебезпечних предметів 875,4 квадратних кілометрів території України. Детальна статистика – на інфографіці.

У міністерстві уточнили, що серед ключових донорів – США, Японія, Швейцарія, Норвегія, Німеччина, Нідерланди та інші.

«Партнери забезпечують не лише фінансову підтримку розмінування, але і сприяють залученню до України найкращих технологій, практик та фахівців», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що уряд посилюватиме координацію протимінної діяльності із міжнародною та фаховою спільнотою. Вона здійснюватиметься як через започатковану 2023 року Секторальну робочу групу, що об’єднує усіх донорів України у цій сфері, так і через відновлений у березні 2024-го кластер з протимінної діяльності, який координуватиме діяльність відповідних суб’єктів.

У відомстві нагадали, що з початку повномасштабного вторгнення рф сталося 656 нещасних випадків, пов’язаних з мінами. Від підривів загинуло 296 цивільних, ще 665 отримали поранення.

У той же час міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна від 4 квітня заявив про 289 загиблих, 15 з яких – діти.

Нагадаємо, Україна отримає від Великої Британії партію обладнання для розмінування, а наприкінці 2023 року таку спецтехніку Україні надала Південна Корея.

Також повідомлялося, що коаліцію з розмінування України поповнила Греція. Її очолюють Литва та Ісландія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: