Скільки цивільних за час війни загинули через підрив на мінах: дані МВС

Читать на русском
В Україні за час війни майже 300 цивільних загинули, підірвавшись на мінах. Також під час розмінування загинув 21 сапер.
фото МВС/Інтерфакс

За час повномасштабного вторгнення рф в Україні внаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах загинули майже 300 цивільних, 15 з них – діти.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

Розмінування України: скільки вибухонебезпечних предметів знищується щомісяцяЗ початку великої війни сапери очистили від вибухонебезпечних предметів 875,4 квадратних кілометрів території України. Детальна статистика – на інфографіці.

«Деокуповані території, райони, наближені до лінії фронту, – у зоні найбільшого ризику. 289 людей загинули внаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах, із них 15 дітей», – сказав міністр.

За його словами, на мінах підриваються сільські жителі, які намагаються обробити поля, не дочекавшись офіційного дозволу від влади, і ті, хто ходить зібрати гриби чи просто прогулятися.

Щодо втрат серед саперів, то, як повідомив глава МВС, під час розмінування загинув 21 співробітник ДСНС, ще 87 піротехніків отримали поранення.

За даними Клименка, всього внаслідок повномасштабного вторгнення рф на сьогоднішній день близько 25% території України забруднені мінами та вибухонебезпечними предметами. І нашій країні не вистачає експертів-вибухотехніків. Загальна кількість саперів хочуть збільшити з 2000 до 2800.

Глава МВС додав, що в Україні почне працювати державний реєстр територій, забруднених вибухонебезпечними предметами.

Нагадаємо, Україна отримає від Британії партію обладнання для розмінування. Також повідомлялося, що коаліцію з розмінування України поповнила Греція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: