Україна могла використати для атаки на Татарстан перероблений літак Cessna – Forbes

Читать на русском
Для атаки на завод із виробництва шахедів у російському Татарстані Україна могла використати перероблений легкий літак Cessna.
Фото: Новинач

Україна для атаки на завод із виробництва «шахедів» у російському Татарстані могла використати перероблений легкий літак типу Cessna. Його могли начинити вибухівкою та додати пульти дистанційного керування.

Такого висновку дійшли в американському виданні Forbes.

Лише військові цілі: які об'єкти російського ОПК атакували дрониЯкі підприємства російського оборонно-промислового комплексу атакували дрони під час війни – на інфографіці.

Як зазначає видання, українські інженери розробили щонайменше 16 різних типів ударних дронів далекого радіусу дії — імовірно із супутниковим керуванням та GPS-наведенням. Також вони могли перетворити легкий літак на дрон.

При цьому ще у 2019 році дослідницька лабораторія ВПС США працювала з компанією DZYNE Technologies з Вірджинії над модифікацією Cessna 206 у дрон. Класичний Cessna 172 може перевозити вантаж вагою півтонни на відстань до 1 126 кілометрів.

Крім того, що дрон на базі легкого літака дешевий, простий і надійний, він ще й малопомітний, зазначають журналісти – не завдяки високотехнологічній формі та покриттю, а завдяки своїй «невинності».

Видання нагадує, що в 1987 році західнонімецький підліток пролетів на Cessna 172 до Москви і приземлився на Червоній площі. Пара радянських винищувачів ненадовго попрямувала до Cessna, але щонайменше один оператор радара на землі зареєстрував літак як «дружній» і проігнорував його.

Нагадаємо, 2 квітня Україна атакувала у російському Татарстані нафтопереробний завод та завод з виробництва іранських дронів Shahed.

У Головному управлінні розвідки зазначили, що під час атак на об'єкти в Єлабузі та Нижньокамську Україна не використовувала іноземної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: